ACTIVITATS PEP

Mapa d'objectius PEP

COMISSIONS

-       CONSELL D'INFANTS

Des de Vilassar Educa, s'està treballant per constituir a Vilassar de Dalt el CONSELL D'INFANTS.

Aquest projecte parteix de les idees del pedagog italià Francesco Tonuci, que a partir de l'experiència pilot a la ciutat de Fano, creu fermament en la participació activa dels infants a l'hora de dissenyar unes ciutats i pobles més sostenibles i més pensats per a les persones que hi viuen.

Els objectius generals del projecte són:

·Fomentar la participació dels infants en els afers del poble.

·Promocionar els drets de la infància.

·Educar en el joc democràtic, en els valors en que es fonamenta    i en les actituds i pràctiques amb que es construeix dia a dia, tot augmentant les competències dels infants a l'hora de pensar i argumentar, desenvolupar l'esperit crític, assolir responsabilitat amb els afers col·lectius, capacitat de compromís i exercir el rol de representant.

·Revaloritzar la política com una activitat necessària per a la convivència que pot ser gratificant i il·lusionant, però que s'ha d'exercir amb noblesa i compromís.

·Generar processos que permetin a l’administració local millorar la seva organització interna per la via d'una millor coordinació entre serveis i recursos.

·Fer un poble també a la mida dels infants.

·Millorar el poble globalment incorporant d'altres punts de vista.

·Fomentar que els infants coneguin Vilassar de Dalt, participin en la seva construcció, i hi gaudeixin. Conèixer, per part dels infants el funcionament de l'ajuntament.

-      Campanya cívica

Des de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt conjuntament amb les entitats socioeducatives i, en el marc del Projecte Educatiu de Poble, “Vilassar educa”, volem impulsar una campanya cívica per dissenyar accions de millora del nostre entorn.

A partir del mes de setembre impulsarem un treball específic als centres educatius i crearem canals de participació a tots els vilassarencs i vilassarenques per tal de promoure actituds i conductes cíviques que fomentin un Vilassar més net, amb menys soroll, més acollidor, més endreçat, més respectuós, més sostenible, etc…  per tal d’aconseguir, entre tots plegats,  millorar la convivència i fer un poble més amable.
-      Preparació del II Fòrum per l’Educació en el marc del PEP, Vilassar EDUCA
-      Títol: Jornada: Aprenentatge i Servei

La jornada es farà el setembre i en principi constaria de tres parts :
-      Una conferència marc
-      Presentació d’experiències
-      Debat i conclusions
L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

*L'aprenentatge servei és un projecte educatiu amb utilitat social. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada