15/9/15

El projecte Currículum Obert comença un nou curs

Després d'uns dies sense actualitzar tornem amb més novetats.

Avui us parlem del Currículum Obert és un projecte educatiu impulsat per l’IES Jaume Almera i la Regidoria d’Atenció Social i Educació que està dirigit a alumnes de 4t ESO amb dificultats acadèmiques.

Aquest projecte, inclòs dins el programa d’Atenció a la Diversitat, està pensat per a tots aquells nois i noies que cursen el darrer curs de la ESO i que tenen dificultats per treure’s el títol. Amb el Currículum Obert es vol reorientar la formació acadèmica de l’alumne/a realitzant una adaptació del currículum escolar. Els objectius s’aconsegueixen mitjançant les pràctiques laborals en dependències municipals, l’adaptació dels continguts escolars establerts a 4rt d’ESO i la realització de crèdits variables impartits per personal tècnic municipal format en el camp de la pedagogia i educació social que faciliten als alumnes tant la seva inserció laboral com la continuïtat del seu procés personal i formatiu. En aquest sentit, el primer trimestre s’iniciarà amb el crèdit d’hàbits saludables que treballa vàries temàtiques com són:
- Identificació dels hàbits saludables.
- Identificació de les pròpies emocions i com gestionar-les. (col·laboració de Owl Institute)
- Ús i abús de les pantalles (col.laboració de l'entitat Educació per l'Acció Crítica)
- Sexualitat i afectivitat.
- La prevenció de drogodependències (col.laboració de l'entitat Energy control)
- L'alimentació i nutrició saludables.
- La prevenció de relacions abusives i gènere.
En aquests crèdits també es comptarà amb la col•laboració de diferents entitats socioeducatives per ampliar continguts relacionats amb la matèria.
Per a més informació podeu contactar amb l'educadora social de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, Sílvia Domènech Pou. Tel. 93 753 00 08. C/e. domenechps@vilassardedalt.cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada