6/9/13

2n Fòrum educatiu

Durant el 2012 l’Ajuntament de VdD des de la Regidoria d’Educació, va impulsar el Projecte Educatiu de VdD que té per objectiu ordenar i impulsar polítiques destinades a millorar l’educació i afavorir les relacions entre els agents educatius per aconseguir-ho junts. En aquest sentit conclou que TOTS els vilassarencs i vilassarenques som agents educatius. Amb les nostres accions, individuals i col·lectives materialitzem el nostre projecte de poble i contribuïm, conscient o inconscientment, a l’educació tant dels nostres infants i joves, com també dels adults.

El teixit associatiu a més dels objectius concrets de cada una de les associacions, comparteix un de comú: la seva acció educativa.

No hem après sobre la dieta equilibrada o a protegir-nos del sol de la mà de Vilassar contra el càncer? O hem après a ballar i a gaudir de la música amb la gent del Casinet o de l’Aula de música? O històries del poble amb el Museu? per posar sols tres exemples.

El passat setembre representants de diferents àmbits es van reunir i van aportar moltes i bones idees de com un poble pot ser també educador. Al llarg d’aquest curs, aquell llistat d’idees ha anat prenent forma en projectes concrets. S’està promovent una campanya cívica, es vol impulsar un consell d’infants i es vol fer una jornada formativa al servei dels agents educatius del poble. 

Us convidem a la jornada el proper dissabte 28 de setembre a l’Institut Jaume Almera durant el matí. Treballarem sobre l’aprenentatge i servei (APS). L’APS és una metodologia pedagògica que promou aprendre mentre es fa un servei a la comunitat. Segur que les vostres institucions, associacions i entitats poden oferir o rebre espais formatius.
L’APS fomenta el “maridatge” de col·laboracions entres associacions, institucions educatives i administració que en un principi semblen impossibles però on tothom surt guanyant: els uns aprenent, els altres rebent un servei i tots sentint-nos més poble.

Us hi esperem!

El Grup impulsor de Vilassar Educa

Per més informació: Centre Promotor d'Aprenentatge Servei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada