19/5/17

La Mireia i el Gael, representants del Consell Nacional d´Infància, Adolescència de Catalunya

Els joves vilassarencs, Mireia Sánchez i el Gael Garcia, han estat escollits com a representants del Consell Nacional d’Infància, Adolescència de Catalunya (CNIAC).  L’elecció es va fer mitjançant una votació en el marc del Consell d’Infants Municipal.


Mireia i Gael


Els dos joves seran durant dos anys els que representaran Vilassar de Dalt al Consell Nacional d’Infància, Adolescència, un espai de trobada i participació dels infants i els adolescents de Catalunya, on reflexionen, opinen i fan propostes sobre els temes que els afecten. Els joves expressen els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, retrets o crítiques als polítics per tal de fer un país millor per a tothom.

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) es constitueix amb vocals representants dels consells d’infants territorials en funcionament i depèn de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya.


Qui forma part del CNIAC?

Infants i adolescents de Catalunya de 8 a 17 anys.
El CNIAC ha de procurar una representació territorial i social àmplia, és a dir, ha de garantir un nombre semblant de nens i nenes, d’infants i adolescents, així com la presència d’infants més vulnerables: discapacitats, minories ètniques, d’origen estranger i protegits per tutela pública, entre altres.

Quines són les funcions del CNIAC?

El CNIAC s’ocupa de:

Representar els interessos i les opinions dels infants i els adolescents de Catalunya.
Fer propostes sobre qüestions que afecten els infants i els adolescents als organismes competents.
Afavorir la imatge positiva dels infants i adolescents, i sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar en els temes que els afecten.
Vetllar perquè es respecti la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant.
Ser un espai d’opinió i propostes sobre les qüestions que els afecten, i intercanviar-les entre els infants i els adolescents de Catalunya.
Proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb la infància i l’adolescència, i sobre la participació infantil.
Fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.
Promoure que els infants i els adolescents participin en associacions i, promoure la relació entre les diverses entitats.
Donar l’opinió sobre programes, propostes o iniciatives que afectin els infants i els adolescents.
Facilitar la participació dels infants i els adolescents en altres espais de participació de la Generalitat.
Explicar què fa el CNIAC i garantir que els infants i els adolescents catalans tinguin representació en altres espais de participació locals, autonòmics, estatals i internacionals.
Col·laborar amb l’Estat a elaborar els informes sobre el compliment de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants, que envia al Comitè dels Drets de l’Infant.
Facilitar la cooperació internacional d’infants i adolescents en activitats que promoguin la pau.
Promoure la creació de consells de participació territorial.
Proposar activitats, jornades i campanyes per donar a conèixer les aportacions dels infants i els adolescents a la societat.
Reflexionar sobre els espais de participació que hi ha a l’abast dels infants, i proposar-ne millores.
Fomentar l’aprenentatge entre les persones que hi participen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada