23/2/15

Torna el projecte SardaTIC amb un concert a La Massa


Aquest dijous, el Teatre La Massa va acollir el concert 'SardaTIC' una proposta musical dins el projecte SardaTIC, que duen a terme per tercer any consecutiu, que culminarà el proper 22 de març amb una ballada dels alumnes participants en el marc de l'Aplec de Sardanes.

"SardaTIC, el concert!" és una proposta musical de caràcter pedagògic on els músics de la Cobla del SardaTIC expliquen de forma divertida als alumnes de 2n, 4t i 6è de les tres escoles del poble els secrets de la Cobla, els seus instruments i la seva música. Entre les explicacions dels músics i una delicada selecció musical, que combina músiques tradicionals amb d’altres d’estil modern, també s’hi inclouen gags que fan d’aquesta una vivència lúdica i interactiva.La Cobla del SardaTIC està formada per un conjunt de músics seleccionats per a l’ocasió segons els seus perfils pedagògics i musicals així com per la seva capacitat escènica. Tot especialment pensat per assolir plenament els objectius de modernitat proposats des de la coordinació del projecte.

El projecte SardaTIC, ja arrelat a la nostra població, va néixer ara fa ja quatre anys i està coordinat per Eva Martínez, mestra de música de l’Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt amb el suport i col·laboració de Núria Aznar i Isabel Garcia, (també mestres de música de les escoles Immaculada i Sant Jordi), Xavier Piñol (músic de cobla, compositor i gestor de projectes culturals) i Griselda Roca (pedagoga i sardanista del poble). El SardaTIC permet apropar la tradició i la modernitat tecnològica i la seva innovació ha fet que el projecte hagi crescut de forma ràpida: actualment ja es desenvolupa a 9 poblacions d’arreu de Catalunya arribant a uns 1.350 alumnes.

La trobada –ballada final d’aquesta 3a edició del SardaTIC a Vilassar de Dalt serà al matí del diumenge 22 de març en el marc de l’Aplec de Sardanes de Vilassar de Dalt on els alumnes participants ballaran el “Galop del SardaTIC” i la sardana que han après al llarg d’aquest trimestre escolar, la titulada “Shardakira”, d'en Jeroni Velasco. El dia de l'Aplec també hi haurà la possibilitat de participar en una gimcana tecnològica i sardanista organitzada pels alumnes de l'optativa de música de 3r de la ESO de l'Institut Jaume Almera.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada