22/10/14

III Fòrum Educatiu

El tercer Fòrum Educatiu Vilassar Educa reuneix la comunitat educativa de la vila per tractar el tema de les desigualtats de gènere en la societat actual.

Una conferència, la posada en comú d’experiències i tallers de grups van ser els mètodes utilitzats per treballar la temàtica entre els assistents.
El gimnàs de l’Institut Jaume Almera va ser el punt de trobada dels participants al tercer Fòrum Educatiu Vilassar Educa. Una jornada que va servir per posar sobre la taula les desigualtats de gènere en la vida quotidiana i que va donar el tret de sortida amb la presentació de la Regidora d’Educació M. Lluïsa Ruhí.    
Tot seguit la conferència “Gènere i vida quotidiana: claus per entendre les desigualtats de gènere” a càrrec de l’antropòloga i especialista en polítiques d’equitat de gènere ,Clara Dachs, va servir per reflexionar sobre conceptes com sexe, gènere, estereotips de gènere, rols de gènere, etc. Tot plegat revisant aspectes actuals com l’àmbit laboral, la publicitat, la sexualitat o la violència masclista a la parella jove.

La segona part de la jornada va servir per escoltar les experiències comarcals de lluita contra les desigualtats de gènere de la mà de May Ogalla, responsable de RRHH de l’empresa Wecolors, del col·lectiu feminista A cavall de Forques i de l’Agrupament Escolta Intayllú.

Finalment, els participants van posar en comú les idees i reflexions en els tallers col·lectius per definir estratègies d’intervenció per desconstruir el gènere. Cada grup va fer un recull de propostes per elaborar un document de conclusions que ha de servir de guia de futur per a les diverses organitzacions i persones assistents a la jornada.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada